از فرش ماشینی چگونه نگهداری کنید؟

خرید فرش همیشه برای یک خانه و یک خانواده موضوع مهم است. هنوز هم برای بسیاری از خانه‌های ایرانی فرش حکم لباس خانه را دارد.

به این معنی که وقتی خانه بدون فرش باشد، می‌گویند خانه لخت است. نگهداری از فرش نگهداری از یک کالا گرانبهاست.

همان قدر که خرید یک فرش خوب برای خانه مهم است نگهداری از فرش هم برای شما می‌تواند مهم باشد به این معنی که اگر بهترین فرش‌های دستباف را هم برای خانه خود بخرید باز هم باید از آنها به نوعی خاص نگهداری کنید و هر روز صد‌ها فرش آسیب دیده به دست متخصصان قالیشویی زن می‌رسد. استادان رفوگری که کارشان ترمیم فرش‌های آسیب دیده در قالیشویی است.

این روز‌ها قیمت فرش‌های دستی به حدی بالا رفته است که بسیاری از خانواده‌ها از فرش‌های ماشینی برای فرش کردن خانه خود استفاده می‌کنند.

فروش این کالا به حدی است که برای فروش آن بزرگترین فروشگاه‌های فرش در ایران ساخته شده است. ایران یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان فرش ماشینی است و البته خرید این فرش و صادرات آن نیز در ایران رواج کامل دارد.

خرید فرش ماشینی با آن که خیلی ارزان‌تر از فرش دستی تمام می‌شود باز سبب نمی‌شود که از نگهداری فرش ماشینی صرف نظر کنیم و با آن نامهربان باشیم.

فرش ماشینی هم در نوع خود کم قیمت نیست و البته باید حداقل ده سال در یک خانه کار کند تا بودجه‌ای که برای خرج شده است را مستهلک نماید.

فرش دستی آنچنان عمر طولانی دارد که از نسلی به نسل دیگر به یادگار می‌ماند و به ارث می‌رسد. اما فرش ماشینی بعد از ده سال پا خوردن دیگر کیفیت اول را ندارد و حتی در بسیاری از موارد پاره هم می‌شود. قالی‌ها ماشینی یا قابل رفو کردن نیستند یا ارزش رفو کردن را ندارند.

در این موارد وقتی یکی از اقسام قالی‌های ماشینی را برای رفوگری به کارخانه قالیشویی می‌آورند، متخصصان رفوگری چندان میلی به ترمیم این فرش‌ها ندارند. به خصوص که ساختار فرش ماشینی که با رفو کردن آن باز هم بعد از مدتی دوخت را در می‌کند و باز پاره می‌شود.

فرش‌های ماشینی از نخ‌های مصنوعی در بافت خود استفاده می‌کنند. این الیاف خاصیت ارتجاعی بسیار بالایی دارند و از این رو با آن که شانه زنی زیادی روی این فرش‌ها صورت می‌گیرد باز هم  الیاف فرش‌ها ماشینی چندان به خورد هم نمی‌رود و همین هم سبب می‌شود که بعد از مدتی چه با شستشو و چه بی شستشوی، این فرش‌ها بافت خود را از هم باز کنند. اما توصیه‌هایی که سبب می‌شود فرش شما بهتر عمر کند.

توصیه‌های مهم برای نگهداری از فرش ماشینی

نخست آن که دور فرش را چرم دوزی کنید. کمتر پیش می‌آید که فرشی از وسط پاره شود. حال آن که فرش شما بیشتر از کنار‌ها آسیب می‌بیند.

این کار در کارخانه قالیشویی به راحتی انجام می‌شود و اساسا وقتی که فرش شما شسته شده است بهترین زمان برای چرم دوزی دوره آن است.

متخصصان رفوگری در کارخانه قالیشویی زن می‌گویند: شما با این کار، با یک تیر دو نشان را زده‌اید اول آن که به ضخامت لبه‌های فرش افزوده‌اید و همین سبب می‌شود که فرش ما از این قسمت قوی‌تر شود.

همین طور با وجود چرم دوزی به راحتی می‌توانید فرش را روی زمین بچسبانید برای این کار از چسب‌های نواری دو طرفه استفاده کنید. بلند شدن فرش و گیر کردن آن زیر پا سبب می‌شود به سرعت فرش شما پاره شود.

توصیه دوم آن که وقتی فرش شما دچار رنگ رفتگی و یا تداخل رنگ شد به هیچ عنوان در خانه به قلمگیری آن نپردازید این موضوع سبب می‌شود مشکل شما به شدت عمیق‌تر شود. کار قلمگیری فرش یک کار بسیار تخصصی است که در قالیشویی‌ها با مهارت تمام عیار انجام می‌شود. برای آن که فرش ما مانند روز اول شود فقط با یک قالیشویی معتبر تماس بگیرید.

توصیه سوم: فرش خود را در نور مستقیم نگذارید: نور مستقیم هم به راحتی باعث دورنگ شدن فرش می‌شود و باید بگویم فرش‌ها ماشینی که وقتی دو رنگ می‌شوند به سختی درست می‌شوند و دو رنگ شدن آن باعث افت سنگین فرش می‌شود

توصیه چهارم: شستشوی فرش را به موقع انجام دهید

فرش ماشینی مانند دستی در برابر عملیات قالیشویی مقاوم نیست برای همین با هر بار سپردن فرش ماشینی به قالیشویی مقداری از کیفیت آن افت می‌کند. پس دفعات محدودی می‌توانید یک فرش ماشینی را به قالیشویی بسپارید از این رو تا فرشتان به اندازه کثیف نشده است آن را به قالیشویی ندهید. همین طور خیلی کثیف شدن فرش هم سبب می‌شود که به اصطلاح فرش چرکمُرد شود دیگر تمیز نشود. از این رو حتما قبل از خیلی کثیف شدن قالیشویی را برای شستشوی فرش خود خبر کنید. البته این زمان برای هر خانه‌ای می‌تواند متفاوت باشد و به هیچ عنوان نمی توان برای آن زمانی را تعیین کرد. اما در خانه‌هایی که حیوان خانگی دارند با عادت راه رفتن روی فرش با کفش را دارند، فرش‌ها تا سالی سه بار به شستشو نیاز پیدا می‌کنند.    

نظر دهید