چند توصیه کلیدی برای تمیز و خشک کردن فرش

سپردن وظیفه شستشوی فرش به یک قالیشویی معتبر و متخصص، برای حفظ ظاهر و طولانی شدن عمر مفید فرش‌ها و قالی‌ها بسیار مهم است. اما گاهی اوقات توجه بیش از حد به تمیزی فرش موجب می‌شود که ما از اهمیت خشک کردن غافل شویم. به همین خاطر است که توصیه می‌شود فرش‌ها را برای شستشو حتما به قالیشویی بسپارید. چرا که این کارخانجات مجهز به دستگاه‌های مدرن و پیشرفته‌ای هستند که ضمن تمیز کردن و ضدعفونی کردن فرش‌ها می توانند آنها را به درستی خشک کنند. اما اگر مصمم هستید که این کار را در خانه انجام دهید؛ به نکات زیر که در مورد خشک کردن فرش هستند توجه داشته باشید.

اهمیت خشک کردن فرش

همانطور که می‌دانید فرش‌های مرطوب محل مناسبی برای رشد قارچ‌، جذب خاک و ایجاد بوی نامطبوع هستند. بنابراین در گام اول، اگر می‌خواهید از شر این موارد خلاص شوید، حتما کار شستشو و خشک کردن فرش را به متخصصین این کار بسپارید. خشک کردن فرش به همان اندازه تمیز کردن فرش مهم است. اگر فرش خیس بماند، ممکن است قارچ و کپک بزند. بنابراین تمیز کردن و خشک کردن آن بسیار مهم است. به همین منظور، برای کسانی که در خانه فرش می‌شویند، اولین قدم این است بدانند چطور باید فرش را خشک کنند.
در ضمن استفاده از مواد شیمیایی نامناسب برای شستشو یا سیستم اشتباه برای خشک کردن نیز می‌تواند به الیاف فرش آسیب برساند. میزان آلودگی و خاک فرش و آب و هوا منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید نیز در نحوه تمیز کردن و مدت زمان لازم برای خشک شدن فرش نقش دارد. در قالیشویی‌ها اولین مرحله از روند خشک کردن، استخراج حداکثر رطوبت با استفاده از دستگاهایی است که با نیروی گریز از مرکز کار می‌کنند. این دستگاه‌ها بیشتر رطوبت ناشی از فرآیند شستشو را می‌گیرند.
البته میزان رطوبتی که وارد بافت فرش می‌شود به روش شستشو نیز بستگی دارد. هر چه در شستشو از آب کمتری استفاده شود؛ مرحله خشک کردن نیز کوتاه‌تر می‌شود. پس تکنیک‌ها و تجهیزات مورد استفاده برای خشک کردن، اساساً می‌توانند طول این مسیر را دستخوش تغییر قرار دهند.

قدرت هوا

پس از تمیز کردن فرش، بهترین راه برای تسریع روند خشک کردن، گردش هواست. البته قبل از این مرحله باید رطوبت زیادی فرش گرفته شود. همانطور که گفتیم در کارخانه‌های قالیشویی، بعد از شستشو، فرش را به صورت لوله شده داخل دستگاه آبگیر قرار می‌دهند. این دستگاه با سرعت می‌چرخد و با نیروی گریز از مرکز، آب داخل فرش را خارج می‌کند. اما اگر در خانه فرش می‌شویید سعی کنید بعد از لوله کردن فرش، با ایجاد فشار روی آن روند آبگیری را انجام دهید. البته هرگز در خانه نمی‌توانید مثل قالیشویی‌ها رطوبت فرش را بگیرید.
بعد از این مرحله، فرش باید در مجاورت هوا خشک شود. البته بیشتر قالیشویی‌ها به گرمخانه مجهز هستند و زمانی که شرایط جوی مناسب نیست، از این مکان برای خشک کردن فرش استفاده می‌کنند. اگر در خانه فرش می‌شویید می توانید چند ساعت بعد از مرحله آبگیری، فرش را درست زیر نور آفتاب پهن کنید.
اگر شرایط آب و هوایی مساعد باشد، بیشتر فرش‌هایی که در قالیشویی‌ها شسته می‌شوند، حتی فرش‌های دستی و ابریشمی، ظرف ۱۲ تا ۲۴ ساعت خشک می‌شوند. اما اگر هوا بارانی باشد و کارخانه هم گرمخانه نداشته باشد؛ این روند کمی طولانی‌تر می‌شود.
زمان لازم برای خشک کردن فرش در خانه نیز بستگی به میزان رطوبت الیاف، جنس فرش و شرایط جوی دارد. اما فرش‌هایی که در خانه شسته می‌شوند معمولا بین ۴۸ تا ۷۲ ساعت زمان نیاز دارند تا کاملا خشک شوند. در نهایت نیز این نکته را در نظر داشته باشید که هرگز فرش نم‌دار و مرطوب را وارد خانه نکنید. رطوبت هم باعث ایجاد بوی بد می‌شود و هم سبب می‌شود که فرش شسته شده زودتر کثیف شود.

نظر دهید