مضرات استفاده از شامپو فرش

یکی از روش‌های رایج برای شستن فرش استفاده از شامپو فرش است. در حالی که شامپو فرش دارای برخی مضرات است که می‌تواند به فرش آسیب‌های جدی وارد کند. البته علاوه بر ممکن است مشکلاتی برای سلامتی انسان ایجاد کند. با توجه به همین موضوع بر آن شدیم در این مقاله به معرفی مضرات استفاده از شامپو فرش بپردازیم. در ادامه با ما در این مقاله همراه باشید.

 

خشک شدن سطح روی فرش

گاهی اوقات برای تمیز کردن قسمتی از فرش یا کل سطح فرش از شامپو فرش استفاده می‌شود. هر چند شامپو فرش‌هایی که حاوی مواد شیمیایی بسیار قوی هستند در بیشتر مواقع لکه‌ها و کثیفی‌های فرش را از بین می‌برند اما پس از کشیدن شامپو فرش در محل مورد نظر، فرش به همان صورتی که پهن شده است روی سطح زمین باقی می‌ماند تا خشک شود. باقی ماندن فرش روی زمین مانع از عبور جریان هوا به زیر فرش می‌شود. در نتیجه فقط سطح روی فرش خشک می‌شود و سطح زیر فرش به صورت مرطوب و نمدار باقی می‌ماند. مرطوب ماند فرش در محیط بسته، آسیب‌های بسیار جدی به فرش می‌رساند. یکی از آسیب‌هایی که مرطوب ماندن فرش باعث آن می‌شود، رشد حشرات ریز مانند بید است.

 

آسیب مواد شیمیایی مضر برای کودکان

کودکان پوست بسیار حساس و ظریفی دارند. بیشتر بچه‌ها به خصوص کودکانی که چهار دست و پا راه می‌روند، روی زمین بازی می‌کنند و تماس بیشتری با زمین و فرش دارند. بنابراین پوست حساس کودک با فرشی که به وسیله شامپو فرش شسته شده دائماً تماس پیدا می‌کند و آسیب می‌بیند. همچنین کودکان، برخی از اجسام و اسباب‌بازی‌هایی که روی زمین هستند را به دهان خود می‌گذارند، این کار باعث می‌شود مواد شیمیایی شامپو فرش که در سطح فرش باقی مانده وارد بدن کودکان شود و آن‌ها را مسموم و مریض کند؛ بنابراین برای حفظ سلامتی بهتر است برای شستشوی فرش از خدمات قالیشویی های معتبر استفاده شود.

 

ایجاد ترک پا

وقتی برای تمیز کردن فرش از شامپو فرش استفاده می‌شود، مواد شیمیایی داخل آن، هم در لابه‌لای فرش نفوذ می‌کند و هم روی سطح فرش باقی می‌ماند. به هنگام راه رفتن روی فرش، کف پاها کاملاً در تماس با سطح فرش است. در نتیجه پوست کف پا این مواد شیمیایی مضر را به خود جذب می‌کند. مواد شیمیایی علاوه بر ایجاد بیماری‌های پوستی، باعث خشک شدن و ترک کف پاها می‌شود.

 

از بین رفتن الیاف و بافت فرش

مواد شیمیایی داخل شامپو فرش تأثیر بسیار مخربی روی الیاف و بافت فرش می‌گذارد. فرش دستباف از الیاف طبیعی مانند پشم و پنبه و ابریشم تشکیل شده است، به همین دلیل شامپو فرش آسیب بیشتری به الیاف طبیعی می‌رساند. اگر برای تمیز کردن فرش از شامپو فرش استفاده شود، مواد شیمیایی داخل آن به تاروپود فرش نفوذ می‌کند و با گذشت زمان بافت فرش را از بین می‌برد. همچنین این مواد شیمیایی با آسیب زدن به الیاف فرش، باعث رنگ دهی فرش می‌شوند. برای از بین بردن رنگ دهی فرش باید از خدمات حرفه‌ای قالیشویی استفاده کرد.

 

شستشوی سطحی فرش

امروزه اغلب مردم در خانه‌های آپارتمانی زندگی می‌کنند و امکان شستشوی فرش در حیاط یا محیط باز ندارند. به همین دلیل برای شستشوی فرش از شامپو فرش استفاده می‌کنند. شامپو فرش فقط لکه‌ها و کثیفی‌های سطح فرش را تمیز می‌کند. عمق فرش و تاروپود فرش به طور کامل تمیز نمی‌شود. اگر لکه‌ها و کثیفی‌ها به طور کامل رفع نشوند، با گذشت زمان فرش پوسیده می‌شود و از بین می‌رود. برای جلوگیری از این آسیب‌دیدگی بهتر است شستشوی کامل و اصولی فرش به قالیشویی های معتبر سپرده شود.

 

باقی ماندن مواد شامپو فرش

برای تمیز کردن فرش مهم‌ترین گزینه پس از انتخاب شوینده مناسب، شستشو و آبکشی کامل و اصولی فرش است. به هنگام استفاده از شامپو فرش برای تمیز کردن فرش، تمامی مراحل شستشو به صورت کامل انجام نمی‌شود. به‌طوری‌که پس از پاک کردن لکه و کثیفی به وسیله شامپو فرش، به دلیل آبکشی نشدن، مواد شامپو فرش در لابه‌لای تاروپود فرش باقی می‌ماند. شامپو فرش‌ها برای تأثیرگذاری بهتر و سریع‌تر از مواد شیمیایی قوی ساخته می‌شوند. باقی‌ماندن این مواد شیمیایی در تاروپود فرش باعث می‌شود فرش پوسیده شود. در نهایت پوسیده شدن فرش موجب پارگی فرش خواهد شد. در بیشتر مواقع پارگی فرش غیر قابل جبران است؛ بنابراین برای داشتن یک شستشوی صحیح فرش، بهتر است قالیشویی های معتبر با استفاده از افراد باتجربه شستشوی فرش را انجام دهند.

 

ایجاد بوی بد در فرش

استفاده از شامپو فرش به منظور تمیز کردن کثیفی‌های فرش، فضای نامطبوعی ایجاد می‌کند. مراحل پاک کردن لکه‌های فرش و تمیز کردن کثیفی‌های فرش در محیطی بسته انجام می‌شود. تمیز کردن فرش با شامپو فرش باعث خیس ماندن فرش می‌شود. بنا به این دلیل که فرش همان جایی که پهن شده است باقی می‌ماند، جریان هوا از میان لابه‌لای فرش عبور نمی‌کند. در نتیجه زمان خشک شدن فرش بیشتر می‌شود و رطوبت فرش بوی بد و نامطبوعی را در فضا ایجاد می‌کند. این موضوع در تمامی فرش‌ها به خصوص در فرش‌های دستباف به دلیل داشتن الیاف طبیعی قابل استشمام است.

 

آلودگی هوای محیط پیرامون فرش

عملیات پاک کردن فرش به وسیله شامپو فرش در محیطی بسته و مکانی که فرش پهن شده است، انجام می‌شود. استفاده مکرر از شامپو فرش باعث آلوده شدن محیط پیرامون فرش می‌شود. تمیزکننده‌های شیمیایی ضررهای زیادی به سلامتی انسان می‌رساند. یکی از تأثیرات بد تمیزکننده‌های شیمیایی، ایجاد حساسیت و آلرژی در افراد است. همچنین وارد شدن سموم مواد شیمیایی به داخل بدن، منجر به بیماری‌های سختی مانند سرطان، بیماری‌های کبدی، کلیوی و گوارشی می‌شود.

 

بهترین روش برای شستشوی فرش

شستشوی منظم یکی از مهم‌ترین فاکتورهای افزایش طول عمر فرش است. اما در صورتی که شستشوی فرش به صورت اصولی انجام نشود، فرش دچار آسیب‌های بسیار جدی خواهد شد. بهترین روش برای شستشوی قالی کمک گرفتن از قالیشویی است. قالیشویی زن خدمات شستشوی انواع فرش ماشینی و دستباف را با بهره گرفتن از کادری مجرب و دستگاه‌های مخصوص به مشتریان خود ارائه می‌دهد. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت سفارش با کارشناس مجموعه قالیشویی زن همراه باشید.

نظر دهید