موکت یکی از کفپوشهای رایج در اماکن اداری، تجاری و مسکونی است. این پوشش به دلیل رفتوآمد مکرر افراد در معرض آلودگی و گردوغبار قرار دارد. در نتیجه زیبایی و جلوه خود را بهمرورزمان از دست میدهد. همچنین با گردوغبار تجمع یافته در الیاف این کفپوش احتمال پوسیدگی آن افزایش مییابد. اهمیت شستشوی دورهای انواع موکت نیز به همین موضوع بازمیگردد. این مقاله به بررسی نحوه شستشوی موکت اداره، منزل و سالن توسط مراکز قالیشویی اختصاص دارد. در ادامه با قالیشویی زن همراه باشید.
ضرورت شستشوی موکت
اگرچه امروزه کف بسیاری از خانهها از جنس سرامیک ساخته میشود. اما موکت به دلیل ضربهگیری، گرمی، نرمی و تنوع در طرح و رنگ جایگاه خود را از دست نداده است. مزایای فراوان این کفپوش موجب شده تا بسیاری از طراحان دکوراسیون از آن برای اماکن اداری و تجاری نیز بهره بگیرند. تنوع فوقالعاده به لحاظ طرح و رنگ، مقاومت در برابر ضربه، سایش و حرارت، عایق صدا، قیمت مناسب و دوام زیاد از جمله مزایای موکت است.
البته برخورداری از مزایای فوق نیازمند نگهداری مناسب و جلوگیری از تجمع آلودگی در بافت آن است. این کفپوشها در معرض گردوغبار و رفتوآمد مکرر قرار دارند. اگرچه آلودگی سطحی با جاروکشیدن از بین میرود. اما رفع آلودگی بخشهای عمقیتر، نیازمند شستشوی دورهای است. پاکسازی آن علاوه بر حفظ زیبایی ظاهر برای افزایش طول عمر نیز ضرورت دارد.
نحوه شستشوی موکت اداره، سالن و منزل
شستشوی موکت را میتوان به صورت سنتی (دستی) یا نوین انجام داد. در روش سنتی موکت همانند فرش با استفاده از فرچه شسته و زیر نور خورشید خشک میشود. این روش بیشتر برای موکتهای قدیمی و مواردی که به سطح زمین چسب نشدهاند، کاربرد دارد. البته روش دستی یا سنتی امروزه کاربرد چندانی ندارد. زیرا بسیاری از افراد شستشوی موکت اداره، سالن و منزل خود را به مراکز قالیشویی میسپارند. مراکز قالیشویی برای پاکسازی انواع موکت از روش نوین و اتوماتیک بهره میگیرند.
این مراکز به دو شیوه شستشو در کارخانه و شستشو در محل به متقاضیان خدمترسانی میکنند. روش شستشو در محل انتخابی مناسب برای ادارات و سالنهای آمفیتئاتر، ورزشی، سینما و … است. زیرا در این مکانها کفپوش برای جلوگیری از بلند شدن با چسب محکم میشود. از طرفی جداسازی و شستشوی آنها به شکل دستی فرایندی زمانبر است. شستشوی در محل با دستگاه در کمترین زمان ممکن انجام میشود. از این رو اختلالی در کار این مراکز به وجود نمیآید.
شستشوی موکت اداره و منزل در محل
پیش از شستشوی موکت اداراه و منزل توسط مراکز قالیشویی، الیاف و کیفت آن مورد بررسی قرار میگیرد. این کار با هدف انتخاب شوینده مناسب و جلوگیری از آسیب به بافت موکت انجام میشود. پلیاستر، پلیآمید، پشم و … از جمله الیاف به کار رفته در بافت موکت هستند. بعضی از این الیاف ضخامت و دوام بیشتری داشته و در حین شستشو کمتر آسیب میبینند. به همین دلیل حساسیت زیادی در رابطه با شوینده برای آنها وجود ندارد. عکس این قضیه برای الیاف نازک نیز وجود دارد.
لکهگیری یکی دیگر از مراحل مهم پیش از شستشوی موکت ادارات و منازل است. از بین بردن لکه بر اساس نوع ماده آلودهکننده، مدت زمان ایجاد لکه و نوع الیاف با مواد مختلفی انجام میشود. مرحله پایانی نیز مربوط به شستشو و خشککردن موکت است. البته جدا یا چسب شدن موکت به کف در نحوه شستشو نقش دارد. موکتهای جدا را میتوان به شکل سنتی یا مدرن شستشو داد. اما موکتهای چسب شده تنها با استفاده از تجهیزات مخصوص پاکسازی میشوند.
شستشوی مدرن نیازمند بهکارگیری دستگاه موکتشوی صنعتی یا خانگی انجام است. دستگاه خانگی مشابه دستگاه بخارشو میباشد و برای اماکن کوچک از قبیل منازل مسکونی مورداستفاده قرار میگیرد. دستگاههای صنعتی نیز برای شستشوی موکت ادارات و اماکن بزرگ تجاری کاربرد دارد. در روش نوین بعد از خیس کردن موکت و شستشو با دستگاه، کف و چرکاب موجود در سطح موکت با وکیوم قدرتمند جذب میشود.
در صورت نیاز میتوان این کار چندین مرتبه تکرار کرد. در نتیجه نگرانی بابت باقیماندن آلودگی وجود نخواهد داشت. به لطف وکیومهای پرقدرت مورد استفاده در این مراکز، هیچ گونه رطوبتی در بافت موکت باقی نمیماند. به همین دلیل خطر پوسیدگی و بو گرفتن موکت به حداقل میرسد. همچنین کفپوش بعد از مدت کوتاهی قابل استفاده خواهد بود.
سخن پایانی
موکت یکی از رایجترین و در دسترس ترین کفپوشهای مورد استفاده در اماکن مسکونی است. وجود نقاط مثبت فراوان در این کفپوش آن را برای استفاده در اماکن تجاری و اداری (سینما، مرکز خرید، سالن آمفیتئاتر و …) نیز مناسب کرده است. این کفپوشها به دلیل رفتوآمد مکرر در معرض آلودگی قرار دارند. شستشو و پاکسازی دورهای علاوه بر حفظ ظاهر به افزایش طول عمر آنها کمک میکند. شستشوی موکت ادارات و منازل در محل یکی از خدمات مراکز قالیشویی زن است. البته در صورت تمایل مشتری، امکان شستشو و خشککردن در کارخانه قالیشویی نیز وجود دارد.