قالی اتاق کودک باید با چه موادی شسته شود؟
کودکان از لحاظ فیزیکی دارای بدنی بسیار حساس و لطیف هستند. از این رو به مراقبت هایی ویژه و خاصی نیاز دارند. بهداشت فردی و محیطی کودکان حائز اهمیت است. اسباب بازی و لوازمی که در پیرامون اتاق کودک هستند، باید همیشه تمیز و پاکیزه باشند. قالی اتاق کودک از جمله لوازمی است که تمیز بودن آن همیشه مهم بوده است. با توجه به حساس بودن بدن کودک و لوازم آن، برای شستشوی قالی اتاق کودک باید از موادی خاص و استانداردی استفاده شود. در این مقاله قصد داریم با معرفی قالی اتاق کودک، شما را با نحوه شستشوی آن و مواد مورد استفاده در قالیشویی ها بیشتر آشنا کنیم. در ادامه با قالیشویی زن همراه باشید.
ویژگی های قالی اتاق کودک
فرش اتاق کودک کمی متفاوت تر از دیگر فرش های مورد استفاده در پذیرایی، آشپزخانه و اتاق خواب است. برای انتخاب فرش کودک، معمولاً فرش های ماشینی و فانتزی مناسب هستند. گروهی از قالی های فانتزی، دارای الیاف و پرزهای بلند و بسیار نرم هستند. همچنین قالی اتاق کودک دارای رنگ های شاد و روشن هستند و جذابیت ویژه ای برای بچه ها دارند. شکل ظاهری این قالی ها گاهی اوقات در قالب های متنوع و در اندازه های کوچک هستند. قالی اتاق کودک حدالامکان باید دارای الیافی ضدباکتری و ضدآلرژی باشد. در این صورت کودک در سلامت جسمی بیشتری خواهد بود. بایستی به این نکته نیز توجه داشت، فرش اتاق کودک حتماً قابلیت شستشو داشته باشد. تمیز ماندن فرش و شستشوی آن با مواد مناسب، امری بسیار مهم است.

نکات مهم در مراقبت از قالی اتاق کودک
به دلیل حساسیت بالایی که کودکان دارند، مراقبت از خود کودکان و لوازم آن ها به دقت بالایی نیاز دارد. ریخته شدن موادغذایی روی فرش و باقی ماندن لکه های آن، می تواند محل خوبی برای رشد انواع میکروب ها و بیماری ها باشد. در صورت ایجاد هر نوع لکه ای باید فوری برای شستشو و تمیز کردن آن با مواد شوینده مناسب، اقدام شود. همچنین در نظر داشت، شستشوی کلی قالی اتاق کودک به صورت منظم و در فاصله های زمانی کمتری انجام شود. در این صورت فرش زیرپای کودک همیشه تمیز می ماند و سلامت جسمی او حفظ خواهد شد.
مواد شستشودهنده برای قالی اتاق کودک
فرش های موجود در اتاق کودکان به دو روش شستشو داده می شود. در روش اول، شستشو به صورت کاملاً سنتی در منزل انجام می شود. در این روش برای پاک کردن قالی با موادی معمولی و قابل دسترس شسته می شود. ابزارهای مورد استفاده در روش سنتی، نمی توانند مواد شوینده را به صورت کامل در میان بافت و پرزهای فرش نفوذ دهند. از این رو، روش سنتی، روشی اصولی و کاملی برای شستشوی قالی کودک نیست.
روش دوم برای شستشوی فرش کودک، استفاده از خدمات قالیشویی ها است. قالیشویی برای شستشوی قالی از مواد شوینده ای متناسب با الیاف فرش استفاده می کند. ترکیبات این مواد غیرشمیایی و ضدعفونی کننده هستند و کوچکترین آسیبی به بافت و پرزهای قالی کودک نمی رسانند. استفاده از این مواد می تواند یک پاکیزگی سریع و کاملی را به همراه داشته باشد.
از بین بردن انواع لکه های روی قالی اتاق کودک توسط قالیشویی
اتاق کودک محل بازی و همچنین محل مصرف انواع مواد غذایی کودک است. کودک به دلیل بازیگوشی همیشه ریخت و پاش می کند. این ریخت و پاش ها باعث ایجاد انواع لکه ها روی قالی می شود. لکه هایی مانند رنگ، جوهر، آبمیوه، خوراکی، داروهای کودکان و… هستند. این مواد در کمترین زمان جذب قالی می شوند و لکه های زشتی ایجاد می کنند. قالیشویی ها با داشتن افراد متخصص، نوع لکه را به خوبی تشخیص می دهند و برای از بین بردن آن از محلول های متناسب با آن لکه استفاده می کنند. این افراد لکه ها را به وسیله ابزارهای استاندارد از بافت و الیاف و ریشه های فرش پاک می کنند.

مراحل شستشوی قالی اتاق کودک توسط قالیشویی
برای شستشوی قالی اتاق کودک، مراحل شستشو، به صورت منظم و صحیح در قالیشویی پیش می رود. در اولین مرحله، بخش های مختلف قالی مانند سطح رویی، سطح زیرین و ریشه های قالی توسط جاروبرقی گردگیری می شوند. سپس شستن قالی با انتخاب درجه دمای مناسب آب، به کمک دستگاه های مکانیزه و مدرن آغاز می شود. مواد شوینده به صورت کامل در بافت قالی پخش می شود. دستگاه، برس های خود را در تمامی قسمت های قالی می کشد و تمیز می کند. در مرحله آبگیری، قالی توسط دستگاه های مکشی کاملاً آبکشی می شود. در انتها، قالی با استفاده از اتاقک های خشک کن و دور از آلودگی خشک می شود.
مزایای شستشوی قالی اتاق کودک توسط قالیشویی
• گردگیری امل فرش به دلیل جلوگیری از زرد شدن فرش
• شستشوی تمامی مراحل قالی اتاق کودک زیر نظر کادر متخصص قالیشویی
• استفاده از مواد شوینده و مواد ضدعفونی کننده برای پاکیزگی سطحی و عمقی قالی
• استفاده از ابزارهای استاندارد برای آسیب نرسیدن به پرزهای بلند و لطیف قالی
• آبگیری کامل قالی برای از بین بردن مواد شوینده و جلوگیری از بیماری های پوستی کودکان
• صرفه جویی قابل توجه در مصرف انرژی، آب، هزینه و زمان